Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Calatori romani privind pe fereastra trenului. O incercare de istorie culturala (1830-1930) - Radu Marza

PRP: 34,95 lei (-9,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,46 lei
Diferență: 3,49 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9789734682041
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 224
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cuvint-inainte de Ovidiu Ghitta

„Aveti in fata o carte alerta despre practici si reprezentari din primul veac de turism pe calea ferata. Merita sa va lasati purtati in cadenta ei, chiar daca nu veti intilni situatii complicate, precum cele imaginate de Agatha Christie pe vremea cind Rebreanu admira din cupeu frumusetile Italiei. Radu Marza are darul de a va captiva cu istorisirea sa, ca unul care gusta din plin ideea de a calatori cu gindul in anii de glorie ai Orient-Expressului.“ (Ovidiu Ghitta)
„Cautind referinte despre modul in care calatorul cu trenul vede peisajul, am descoperit ca «drumul de fier» este o prezenta nu foarte constanta in scrierile calatorilor, dar vie. In spatele unei simple relatari a unei calatorii cu trenul este o lume intreaga, formata din putin peisaj si din multi oameni, prinsi intr-o retea complicata – si fascinanta – de relatii sociale si culturale. Asa se vad lucrurile din tren si in tren. Astfel, santierul initial al cercetarii s-a largit si, mergind pe urmele surselor, a primit noi intrebari de lucru: Ce vede calatorul de la fereastra trenului? Ce vede calatorul in tren si pe peronul garii? Ce face in tren, cum se simte, la ce se gindeste, ce observa si ce nu baga in seama?“ (Radu Marza)
 
Radu Marza este cadru didactic la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie si Filosofie, unde preda cursuri despre identitati istorice in Europa Centrala, istoria medievala, premoderna si moderna romaneasca, istoria slavilor, istoria culturala a calatoritului si turismului, istoria Bizantului. Este, de asemenea, colectionar si preocupat de istoria cartilor postale. Cea mai recenta carte publicata este Romanian Historians and Propaganda (1914-1946). The Case of Transylvania (Bratislava, 2014), traducere din limba romana de Carmen-Veronica Borbély.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2601 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.