Bazele farmacologiei clinice - Ion Fulga
DESCRIERE
Astazi, cand exista o tendinta de crestere a numarului de studii clinice efectuate in Romania, importanta si utilitatea prezentei lucrari devin si mai relevante.
Prezentare: Astazi, cand exista o tendinta de crestere a numarului de studii clinice efectuate in Romania, importanta si utilitatea prezentei lucrari devin si mai relevante. De altfel, este prima carte de farmacologie clinica scrisa in limba romana care abordeaza problematica metodologiei desfasurarii studiilor clinice in domeniul medicamentului si interpretarea rezultatelor acestor studii in interesul terapeuticii. Scrisa foarte clar, inteligibil, cu o cursivitate deplina, prezinta punctul de vedere al autorului bazat, bineinteles, pe literatura stiintifica de specialitate, dar si pe experienta sa personala. Intreg materialul este impartit in 16 capitole, incepand cu definitia farmacologiei clinice si dezvoltarea medicamentelor, dupa care fiecare capitol dezbate probleme legate de studiile clinice, prelucrarea statistica a rezultatelor si factorii de deviere a acestora, cercetarea eficacitatii si sigurantei clinice a medicamentelor, farmacocinetica clinica si evaluarea studiilor clinice. In final, sunt prezentate trei anexe separate: Declaratia universala a drepturilor omului; Declaratia de la Helsinki; Ghidul privind buna practica in studiul clinic.
Cuprins: Dezvoltarea medicamentelor. Studiul clinic. Etica cercetarii clinice in domeniul medicamentului. Organizarea studiilor clinice. Modelele de studii clinice. Criteriile de includere a bolnavilor in studiul clinic. Criteriile de neincludere in studiul clinic. Criteriile de excludere din studiul clinic. Parametrii utilizati in studiile clinice. Prelucrarea statistica a rezultatelor. Factorii de deviere a rezultatelor. Cercetarea eficacitatii clinice a medicamentelor. Cercetarea sigurantei clinice a medicamentelor. Farmacocinetica clinica. Evaluarea studiilor clinice. Anexa 1 Declaratia universala a drepturilor omului. Anexa 2 Declaratia de la Helsinki. Anexa 3 Ghidul privind buna practica in studiul clinic.
Adresabilitate: Medici terapeuti din toate specialitatile, rezidenti, doctoranzi, studenti in medicina.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 499,90 lei
- 45,00 leiPRP: 50,00 lei (-10%)
- 194,51 lei
Promoţii
-- 108,00 leiPRP: 120,00 lei (-10%)
- 45,00 leiPRP: 50,00 lei (-10%)
- 179,10 leiPRP: 199,00 lei (-10%)
RECENZII