Atlas de electrocardiografie clinica - Corneliu Dudea
DESCRIERE
Editia a V-a a fost integral revizuita si completata, tinand seama atat de observatiile si sugestiile facute de studenti sau medici, cat si printr-o extrem de minutioasa reanalizare din partea autorului. Este structurata in 2 volume, din care primul volum (text) cuprinde 2 parti – criterii de diagnostic electrocardiografic si explicatii la electrocardiogramele din volumul II, iar volumul II, reproducerile celor peste 700 de electrocardiograme, grupate pe sindroame sau diferite aspecte electrocardiografice, constituind astfel materialul ilustrativ al atlasului. Din acest punct de vedere, vorbim in acelasi timp despre un manual, pentru ca lucrarea ofera explicatii simple si metode de lucru in citirea unei electrocardiograme, despre un tratat, in ce priveste diagnosticul electrocardiografic, prin sinteza cat mai completa si concis expusa a tot ce se stie in electrocardiografia clasica, dar, mai intai de toate, despre un atlas, prin numarul mare de reproduceri selectate spre a fi cat mai reprezentative. Citirea cu atentie a argumentarii diagnosticului la fiecare electrocardiograma din Atlas (avand in fata volumul II deschis la pagina respectiva si alaturi explicatiile din partea a II-a a volumului I) va ajuta foarte mult la intelegerea si formarea unei gandiri medicale adecvate interpretarii electrocardiogramelor.
Cuprins: Volumul I: Partea I: Electrocardiograma. Partile componente. Bazele teoretice ale electrocardiografiei. Cum se citeste o ECG? Elementele semiologiei morfologice a ECG. Electrocardiograma normala. Modificarile undei P. Supraincarcarea ventriculara-SV. Hipertrofia ventriculara-HV. Blocul complet de ramura-BR. Sindroamele de preexcitatie ventriculara-PEV. Infarctul miocardic acut-IMA. Insuficienta coronariana acuta si cronica-ICA si ICC. Cordul pulmonar acut-CPA. Cordul pulmonar cronic-CPC. Pericarditele. Cardiomiopatiile-CM. Modificari ECG produse de medicamente. Diselectrolitemiile. Situs inversus. Probleme generale ale tulburarilor de ritm. Tulburarile de excitabilitate de origine sinusala. Tulburarile de excitabilitate atriale. Tulburarile de excitabilitate jonctionala (nodala). Tulburarile de ritm prin cresterea excitabilitatii ventriculare. Blocurile sino-atriale-BSA. Blocurile atrio-ventriculare-BAV. Alte disritmii cardiace. Modificarile ECG in stimularea artificiala a inimii. Partea a II-a: Explicatii la reproducerile ECG. Cuprinsul reproducerilor ECG din volumul II. Volumul II: Electrocardiograme. Reproduceri.
Adresabilitate: Medici de medicina generala, specialisti in medicina interna, cardiologi, rezidenti, studenti in medicina.
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 499,90 lei
- 45,00 leiPRP: 50,00 lei (-10%)
- 194,51 lei
Promoţii
-- 108,00 leiPRP: 120,00 lei (-10%)
- 45,00 leiPRP: 50,00 lei (-10%)
- 179,10 leiPRP: 199,00 lei (-10%)
RECENZII