Arta de a consuma inteligent - Dominique Loreau

DESCRIERE
Consumerism si cumpatare, rasfat si abtinere, trup si spirit, placere si abandon, abundenta si gratie si rafinament. Pe scurt, echilibru, respect de sine si fericire.
„Cand depasim masura, cea mai mare placere devine cea mai mare neplacere!“ Seneca
„O gradina mica si cateva smochine, putina branza si, alaturi, trei sau patru prieteni – asta era opulenta lui Epicur.“ Nietzsche, Calatorul
„Reteta pentru o viata fericita? Bai calde, coniac vechi, sampanie rece si mazare proaspata. “ Winston Churchill
„– Cum faceti sa ramaneti asa slab? Ce regim tineti?
– Niciunul. Ma multumesc sa mananc atunci cand mi-e foame si sa ma opresc atunci cand nu-mi mai este.“
REGIMUL DE AUR
Acasa
Nu mancati si nu beti in timp ce gatiti.
Nu mancati direct din frigider sau din camara: intotdeauna puneti mancarea pe o farfurie sau intr-un bol…
Chiar daca nu e vorba decat de o gustare, nu mancati in picioare, ci asezati-va, pentru a va bucura cat mai mult.
Incepeti totdeauna mesele cu o supa sau cu o salata.
La sfarsitul mesei, inainte de a strange, ambalati imediat ce ramane pentru a nu fi tentati sa mai mancati.
Totdeauna sa aveti o rezerva strategica in geanta – fructe uscate sau un baton de proteine ca sa nu cedati tentatiilor de pe strada.
La restaurant
Comandati sosurile separat.
Cereti sa vi se puna la pachet daca v-ati saturat.
Nu mancati paine.
Impartiti aperitivul, impartiti desertul.
IN FIECARE ZI A VIETII TALE:
un pahar de apa la trezire si unul la culcare;
trei mese usoare;
cu exceptia legumelor, niciodata inca o portie;
un singur patratel de ciocolata (de cea mai buna calitate);
la doua zile de derapaj, doua de recuperare;
sa mananci cu prietenii din placere si singur, pentru sanatate;
supe iarna, salate de cruditati vara;
nu mai mult de cinci mese la restaurant pe saptamana;
numai in restaurante de calitate sau te multumesti cu sandvisurile de acasa;
produse de calitate „bio“ (asta ar trebui sa fie de la sine inteles);
putin zahar sau deloc;
doua sau trei linguri de ulei de cea mai buna calitate (de masline, de nuci, de samburi de struguri…);
legume si fructe;
peste, oua sau carne slaba de doua sau trei ori pe saptamana;
interdictiile sunt interzise – corpul tiranizat se razbuna;
razi, razi cat mai mult.
Stabilita in Japonia de peste douazeci de ani, Dominique Loreau este patrunsa de maniera de viata a tarii sale de adoptie, ce se bazeaza pe principiul Moins pour plus aplicat in toate domeniile, de la materie pana la spirit. Purifica-ti sufletul, goleste-ti sifonierul, renunta la cumparaturile compulsive, mananca frugal, ingrijeste-ti corpul si numai atunci iti vei bucura si spiritul. De la arta de a va simti bine chez vous la arta de a fi fericiti en vous, Dominique Loreau transpune principiile Orientului pentru Occident, plecand de la dictonul japonez care spune ca: „Perfectiunea nu consta in a face lucruri neobisnuite, ci in a face lucruri obisnuite intr-un mod neobisnuit.“
Categorii librarie online
-Edituri /Promotii
-Cărţi noi
-- 10,00 lei
- 12,00 lei
- 106,93 leiPRP: 112,56 lei (-5%)
Promoţii
-- 106,93 leiPRP: 112,56 lei (-5%)
- 53,13 leiPRP: 69,00 lei (-23%)
- 13,67 leiPRP: 14,70 lei (-7,01%)
RECENZII