Vanatoarea cartilor in luna Noiembrie
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Anii scurti. Antologie. 1976-2018 - Cleopatra Lorintiu

PRP: 50,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067973075
Anul publicării: 2019
Pagini: 384
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Proiect editorial aparut sub egida Bibliotecii Judetene „George Cosbuc” Bistrita‐Nasaud
Imagine coperta I: Miron Duca, Carare cu ciuperci I (detaliu), tehnica mixta, lemn, 2000
Poeta – fiinta senzitiva – inregistreaza totul cu radar de fluture, ceea ce o ajuta sa evite cu gratie contactul cu prea-concretul, caruia i se prefera regimul evanescentei. De aceea pana si sentimentul de contrariere, ce pare a fi starea cea mai radicala a incompletitudinilor psihice ale eroinei acestor poeme, ajunge la cititor filtrat sonor prin cortine succesive – ninsori sau efluvii miresmatice – sau printr-o panza de lancezeala care se asterne usor. Evanescenta aceasta atinge forme amintitoare de anemiile simboliste in clipa in care poeta – suprema levitatie din real – are sentimentul „peisajului din care lipseste”. (Cornel Regman)
* * *
Expresivitatea, stiinta echilibrului intre introspectie si contrapartida realului, disponibilitatea unui imaginar mereu in alerta, apt sa se sedimenteze in compozitii rafinate, dense, prin gravitatea si dictiunea problematizarii, par sa faca parte din formula talentului Cleopatrei Lorintiu. Dezvrajire, luciditate brusca, trezire intr-o exterioritate friguroasa, abuziva, parasita de mister. Versul insusi devine notatie neta, decupaj halucinant, un fel de stop-cadru al adevarului. Prinsa in reteaua de nuclee ale dezvrajirii semantice, poezia Cleopatrei Lorintiu se face tot mai montaliana. Prin tot mai multa virtuozitate sau printr-un efort al gandului, poeta ia parte la o intalnire esentiala. Cu sine, fara crutare, impartasind cititorilor o aventura existentiala si poetica de anvergura europeana. (Geo Vasile)
* * *
Cleopatra Lorintiu (26 septembrie 1957, Nasaud) este poeta, prozatoare, jurnalista, autoare de filme documentare de televiziune si diplomat. A debutat cu poezie si a primit numeroase premii literare inca din perioada liceului. A absolvit Facultatea de Cibernetica la Bucuresti (1980). A fost redactor la diferite publicatii, realizator la Televiziunea Romana si diplomat al Ministerului Afacerilor Externe in misiuni diplomatice la Paris si Tel Aviv. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania din 1980 si a Uniunii Cineastilor din Romania. A primit diferite premii literare si artistice. A publicat sute de articole in periodice culturale, sustinand rubrici fixe dedicate cronicii literare, de film, arte plastice si televiziune, practicand genuri diferite, manifestand consecventa in colaborarea la Radio Romania. Si-a facut o pasiune din activitatea in domeniul non-guvernamental si face parte din asociatii ale jurnalistilor din mai multe tari. A participat la activitatea si coordonarea unor think thank-uri axate pe problematica geopoliticii si geostrategiei, fiind prezenta in diplomatia publica axata pe problematica geopoliticii lumii arabe si a provocarilor societatii contemporane. Interesul pentru complexitatea intalnirii dintre culturi si civilizatii, calatoriile prin lume si deschiderea catre diverse spatii si zone culturale s-au materializat in articole, filme documentare, carti si implicarea in evenimente internationale. In anul 2001 i s-a decernat Premiul International „Naji Naaman” pentru intreaga activitate.
A publicat peste 20 de volume de poezie, proza, eseuri, interviuri, memorialistica, traduceri si literatura pentru copii printre care: Regina cu pasi furati (Editura Dacia, 1978); Ora culorilor (Editura Ion Creanga, 1979); Libeluliada (Editura Ion Creanga, 1980); Peisajul din care lipsesc (Editura Cartea Romaneasca, 1980); Exercitii de vacanta (Editura Ion Creanga, 1984); Terasa cu oleandri (Editura Dacia, 1985); Aproape imaginara (Editura Cartea Romaneasca, 1987); Exista un limpede loc (Editura Sport Turism, 1989); Fetita care eram (Editura Intact, 1992); Iubirea nu trece (Editura Luna, 1992); Ceaiul amantilor (Editura Qadrat, 1994); Cineva din trecut (Editura Luna, 1995); Un ghem de vise (Editura Mondocart, 1998); O lumina suplimentara (Editura Muzeum, 2002); Simpla suflare / Souphle éphemère (Editura Axa 2002); Vocatia caii singuratice (Editura Carpathia, 2009); Palaria de pai (Editura Eikon, 2013 si 2014); Scurte intalniri (Editura Charmides, 2016); El paisaje en el que falto (traducere in spaniola, Editura Charmides, 2017) s. a. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2452 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.