Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Actiune colectiva si bunuri comune in societatea romaneasca - Adrian Miroiu

PRP: 28,85 lei (-9,98%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,97 lei
Diferență: 2,88 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734651221
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 248
Format: 160x235 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

 Volumul analizeaza gestionarea bunurilor comune in Romania prin intermediul teoriei institutionaliste elaborate de laureata Premiului Nobel pentru economie Elinor Ostrom. Corelata cu cadrul conceptual al sociologului H. H. Stahl, aceasta este utilizata pentru cercetarea unor procese importante ce au loc la nivelul societatii, ca modul de guvernare a satelor devalmase sau fenomenele legate de spatiul virtual. Autorii urmaresc evolutia structurilor institutionale dezvoltate la nivel national de-a lungul mai multor etape istorice, fara a omite perioada comunista.
Prin informatiile actuale si solutiile pe care le pune la dispozitie, Actiune colectiva si bunuri comune in societatea romaneasca este un excelent instrument de lucru atit pentru profesionistii din administratia publica, economie sau educatie, cit si pentru istorici.
 
Din cuprins:
Satele devalmase romanesti: o analiza institutionala a proprietatii in comun - Reguli si mecanisme de exploatare a sistemelor de resurse comune in satele din Vrancea - Modelul cutumiar de autoguvernare locala: obstile din Muntii Vrancei - Tranzitie si dezvoltare locala in 2 Mai si Vama Veche - Bugetul de stat ca bun comun. Cazul finantarii invatamintului superior romanesc - Impartirea resurselor comune: cooperare, parteneriate, competitie si comportament oportunist in accesarea fondurilor disponibile in cadrul POSDRU pentru finantarea scolilor doctorale
 
Adrian Miroiu este profesor de stiinte politice in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti. Domenii de interes: teorie politica, politici publice, teoria alegerii sociale.
Dintre cartile publicate mentionam: Filosofie fara haine de gala (ALL, 1998), Argumentul ontologic: o cercetare logico-filosofica (ALL, 2002), Politici publice (Politeia, 2002), Fundamentele politicii. I. Preferinte si alegeri colective (Polirom, 2006), Fundamentele politicii. II. Rationalitate si actiune colectiva (Polirom, 2007), Introducere in filosofia politica (Polirom, 2009), Universitatea romaneasca azi (in colaborare cu Bogdan Florian, Tritonic, 2015) si Fuga de competitie. O perspectiva institutionala asupra societatii romanesti (Polirom, 2016).

Iris-Patricia Golopenta este doctoranda in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si studiaza dezvoltarea durabila din perspectiva problemelor de actiune colectiva. Domenii de interes: teoria alegerii rationale, probleme de bunuri comune, actiune colectiva, dezvoltare durabila. A mai publicat: „The Institutional Analysis and Development Framework: A Map for Understanding Institutions”, in M. Ungureanu (ed.), Economic and Evolutionary Approaches in Social Sciences (Wolters Kluwer, 2014), „A Boundedly Rational Analysis of Distributive Justice”, Politikon (in colaborare cu Alexandru Volacu, 2013).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2759 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.