Blog
- 46 articole
In fiecare an, în data de 3 martie este celebrată „Ziua Mondială a Scriitorilor”. Poeți, eseiști, nuveliști, dramaturgi, critici literari, istorici și jurnaliști de pretutindeni sunt amintiți și apreciați pentru rolul în dezvoltarea literaturii și a culturii la nivel mondial.
„Ziua Mondială a Scriitorilor” a fost adoptată in 1986, cu ocazia celui de-al 480-lea Congres Internațional PEN Club, la Inițiativa Organizației Internaționale a Scriitorilor. Instituția militează pentru supraviețuirea literaturii, drepturile scriitorilor și pentru libertatea cuvântului.
O adevărată frescă socială, Victor Hugo scrie un roman complex despre bine şi rău, lege şi dreptate, istorie şi religie, dar rezervă personajelor sale şi iubiri romantice.
Iată câteva sfaturi pentru a face din citit o experiență plăcută, pe care o vei savura de fiecare dată:
Această sărbătoare are rădăcini foarte vechi, fiind sărbătorit chiar de pe timpul dacilor. Pentru daci, Dragobetele era o divinitate asemenea lui Cupidon al romanilor și Eros, al vechilor greci. Dragobetele, numit și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.
Pentru că am văzut că subiectul este de mare interes, a venit rândul cărților recomandate pentru adolescenți și tineri.
Înainte de secolul al XIX-lea, cărţile erau confecţionate manual, fiind considerate un lux ţinând cont de greutatea şi complexitatea de care era nevoie pentru „construirea ei”, însă lipsurile tehnologice nu au împiedicat legătorii să dezvolte cele mai ingenioase moduri de legare a cărţilor.
Emma (roman apărut în decembrie 1815) e ultima operă semnată de Austen și publicată cât autoarea a mai fost în viață, după capodoperele sale Rațiune și Simțire (1811), Mândrie și Prejudecată (1813).
''Micul prinț'' este una dintre cele mai vândute carți din toate timpurile – aproximativ 140 de milioane de exemplare.